SKŁADNIKI:
2
małe okrągłe chlebki
1/2 litra zakwasu
marchew, seler, cebula
8 małych jajek
ziele angielskie, liść laurowy
4 suszone grzyby
sól, pieprz
białko jajka
0,25 litra śmietany
PRZYGOTOWANIE:
Pokrojone warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i grzyby zalać 2 litrami wody i gotować przez godzinkę. Przecedzić, dodać zakwas, przetarty czosnek i pogotować chwilkę. Pod koniec gotowania wlać śmietanę, przyprawić do smaku.
Z chlebków odciąć wierzchy, wydrążyć miąższ. Środki posmarować białkiem, zapiec. Do tak przygotowanych chlebków wlać żur. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.
1/2 litra zakwasu
marchew, seler, cebula
8 małych jajek
ziele angielskie, liść laurowy
4 suszone grzyby
sól, pieprz
białko jajka
0,25 litra śmietany
PRZYGOTOWANIE:
Pokrojone warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i grzyby zalać 2 litrami wody i gotować przez godzinkę. Przecedzić, dodać zakwas, przetarty czosnek i pogotować chwilkę. Pod koniec gotowania wlać śmietanę, przyprawić do smaku.
Z chlebków odciąć wierzchy, wydrążyć miąższ. Środki posmarować białkiem, zapiec. Do tak przygotowanych chlebków wlać żur. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz