SKŁADNIKI:
dla 1 osoby
piersi z kurczaka, 2
plastry boczku surowego, 4
Pół papryki czerwonej,
Pół papryki żółtej,
Pół średniej lub cała mała papryka,
średnie pieczarki, 10-12
Opakowanie pomidorków koktajlowych,
Kilka gałązek natki,
kilka gałązek tymianku,
czosnek,
sól, pieprz,
Kilka łyżek oliwy,
plastry boczku surowego, 4
Pół papryki czerwonej,
Pół papryki żółtej,
Pół średniej lub cała mała papryka,
średnie pieczarki, 10-12
Opakowanie pomidorków koktajlowych,
Kilka gałązek natki,
kilka gałązek tymianku,
czosnek,
sól, pieprz,
Kilka łyżek oliwy,
czas: do 45 min
1.
piersi umyć, osuszyć, przekroić w poprzek aby powstały cztery filety, przykryć
folią spożywczą i lekko rozbić uważając aby nie porwać mięsa
2. warzywa opłukać, osuszyć, cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki przekroić na pół, paprykę pokroić w paski, natkę posiekać
3. cukinie wymieszać z natką doprawić solą pieprzem, czosnkiem - masę ułożyć na filetach z kurczaka, na masie położyć paski papryki
4. mięso zwinąć w roladę i owinąć w plastry boczku spiąć wykałaczką
5. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, obłożyć pomidorkami, pieczarkami, gałązkami tymianku, wszystko polać oliwą, piec około 40 min w 180 stopniach
2. warzywa opłukać, osuszyć, cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki przekroić na pół, paprykę pokroić w paski, natkę posiekać
3. cukinie wymieszać z natką doprawić solą pieprzem, czosnkiem - masę ułożyć na filetach z kurczaka, na masie położyć paski papryki
4. mięso zwinąć w roladę i owinąć w plastry boczku spiąć wykałaczką
5. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, obłożyć pomidorkami, pieczarkami, gałązkami tymianku, wszystko polać oliwą, piec około 40 min w 180 stopniach
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz