Składniki:
dla 2-4 osób
jaja ugotowane na twardo, 5 szt
oliwa,
sok z cytryny, 1 łyżeczka
sól, papryka do smaku,
oliwa,
sok z cytryny, 1 łyżeczka
sól, papryka do smaku,
Przygotowanie:
czas do 20 min
1. Jaja pokroić w poprzek na
cienkie plasterki, aby wyszło ok. 10 z 1 jaja. Wyjąc żółtko ostrożnie, by nie
naruszyć obrączek z białka. Ułożyć je na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty
(obrączki mają zachodzić brzegami jeden na drugi) na kształt wianka.2. Żółtka utrzeć z oliwą, sokiem z cytryny, solą i papryką na gładką masę.3. Masę nakładać łyżeczką w środek każdego kółka z białek.
Wygląda jak wianek ze stokrotek. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz