- 1 kg obranych ziemniaków surowych
- 4 duże ziemniaki ugotowane i obrane
Nadzienie:
- 30 dag mielonego mięsa
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- majeranek
Sos:
- 10 dag boczku
- 1 cebula
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zetrzyj drobniutko ziemniaki surowe, rozgnieć ugotowane. Wymieszaj, posól.
Podsmaż cebulę, dodaj mięso. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Weź sporą
garść ciasta, spłaszcz i wypełnij wzdłuż zimnym farszem, uformuj rodzaj cygara.
To samo powtórz z resztą ciasta i farszu. Pyzy gotuj 25 minut w osolonej
wodzie. Podsmaż cebulę i boczek, dodaj śmietanę, przypraw. Polej sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz