Składniki:
dla 2-4 osób
kapusta pekińska, 1 sztuka
cebula, 2,3 sztuki
ogórek konserwowy, 2,3 sztuki
pierś z kurczaka, 30-40 dag
kukurydza, puszka
przyprawa kebab lub kebab -gyros,
vegetą, sól,
ząbki czosnku, 2 sztuki
ketchup,
majonez,
cebula, 2,3 sztuki
ogórek konserwowy, 2,3 sztuki
pierś z kurczaka, 30-40 dag
kukurydza, puszka
przyprawa kebab lub kebab -gyros,
vegetą, sól,
ząbki czosnku, 2 sztuki
ketchup,
majonez,
Przygotowanie:
czas 20 min
1.
Pierś z kurczaka pociąć w większą kostkę, posypać odrobiną przyprawy do gyrosa i usmażyć na niewielkiej ilości
oleju.
2. Ogórka i cebulę pokroić w kosteczkę, kukurydzę odcedzić z wody.
3. Kapustę pekińską pociąć w paski, posypać vegetą i pozostawić na boku .
4. Majonez wymieszać z ketchupem i z dwoma ząbkami czosnku.
5. Do półmiska na dno układamy warstwami:
-usmażone mięso
-cebulę w kostkę ( możemy ją lekko posolić)
-ogórka w kostkę
- kukurydzę
-sos z majonezu, ketchupu i czosnku wyciśniętego przez praskę
- kapustę pekińską
2. Ogórka i cebulę pokroić w kosteczkę, kukurydzę odcedzić z wody.
3. Kapustę pekińską pociąć w paski, posypać vegetą i pozostawić na boku .
4. Majonez wymieszać z ketchupem i z dwoma ząbkami czosnku.
5. Do półmiska na dno układamy warstwami:
-usmażone mięso
-cebulę w kostkę ( możemy ją lekko posolić)
-ogórka w kostkę
- kukurydzę
-sos z majonezu, ketchupu i czosnku wyciśniętego przez praskę
- kapustę pekińską
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz