Witam serdecznie na moim blogu.

Facet w kuchni, czyli doskonałe przepisy kulinarne i diety.

Śniadania, obiady, kolacje i coś na deser.

niedziela, 4 marca 2012

ZUPA WIELKANOCNA

SKŁADNIKI:
25 dag mięsa wieprzowego bez kości
25 dag włoszczyzny (bez kapusty)
1.25 l wody
0.25 l żuru
5 jajek
25 dag białej kiełbasy
25 dag białego sera
10 dag śmietany 12%
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Z mięsa, kiełbasy i włoszczyzny ugotować wywar. Wywar przecedzić. Dodać do wywaru pokrojone w kostki: ugotowane mięso, warzywa, białą kiełbasę i jajka na twardo. Wlać żur, dodać ser i roztarty czosnek doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę i zagotować. Serwować natychmiast po zagotowaniu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz