Witam serdecznie na moim blogu.

Facet w kuchni, czyli doskonałe przepisy kulinarne i diety.

Śniadania, obiady, kolacje i coś na deser.

niedziela, 4 marca 2012

PYZY Z MIĘSEM

- 1 kg obranych ziemniaków surowych
- 4 duże ziemniaki ugotowane i obrane
Nadzienie:
- 30 dag mielonego mięsa
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- majeranek
Sos:
- 10 dag boczku
- 1 cebula
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- sól
- pieprz

Przygotowanie:

Zetrzyj drobniutko ziemniaki surowe, rozgnieć ugotowane. Wymieszaj, posól. Podsmaż cebulę, dodaj mięso. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Weź sporą garść ciasta, spłaszcz i wypełnij wzdłuż zimnym farszem, uformuj rodzaj cygara. To samo powtórz z resztą ciasta i farszu. Pyzy gotuj 25 minut w osolonej wodzie. Podsmaż cebulę i boczek, dodaj śmietanę, przypraw. Polej sosem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz